czwartek, 28 lutego 2013

Piwne żeberka w stylu meksykańskim z nachosami


Ostatnio często było po indyjsku (ostro) lub chińsku (łagodniej). Wiele innych kuchni zaniedbanych, więc przyszła pora na Meksyk. Meksyk, Meksyk, Meksyk. Jak zdążyliście zauważyć, moje życie wygląda jak sinusoida, więc albo jest wszystko albo następuje czas ostrej posuchy. Tak, podejrzewam u siebie mini-mini zaburzenia maniakalno-depresyjne, ale raczej niegroźne, gdyż wyraźnie życia mi nie dezorganizują. Sprawiają jednak, że Was zaniedbuję, ale już ktoś kiedyś mądry powiedział (łowcy.b :P) "Jaki karmnik, taka karma". Zresztą, co Wam po moim poczuciu winy, najważniejszy jest przepis! Dziś pomysł Lubego. 

piątek, 8 lutego 2013

Ciasto - kanapka


Sprawdzi się jako kanapka do pracy. Może stanowić zakąskę do wina lub piwa, a w porywach nawet zastąpić regularny obiad. Lubi towarzystwo oliwek (a może polubiłoby też mini korniszonki?) oraz różne "wariacje na temat" - w zależności od pory roku, ochoty, zasobów lodówkowych czy okazji.