poniedziałek, 19 listopada 2012

Winna kiełbaska z garnka - NEOFLAM Natur Cook


Chociaż zasadniczo popieram monogamię, bo wydaje mi się korzystniejsza i bardziej wartościowa, to jednak w moim życiu jest kilka miłości (pomijając relacje międzyludzkie). Na przykład ten chleb, szybkowar (!), felietony Agnieszki Kręglickiej z Wysokich Obcasów przepełnione wieloma inspiracjami, tymianek (pasuje mi prawie do wszystkiego!), kuchnia indyjska, włoska i pewnie jeszcze parę innych, ale ostatnio miałam przyjemność zakochać się w...

niedziela, 4 listopada 2012

Nowe produkty Lurpak, czyli wiesz, co jesz

I najpyszniejszy prezent świata: domowy dżem z czarnej porzeczki...

Jeśli chodzi o masła i margaryny, to najbardziej wolę oleje i oliwy. Gdyby jeszcze były tłoczone na zimno, byłoby idealnie. Jednak w moim jadłospisie znajduje się też masło, zdarza się margaryna (głównie do pieczenia). Skrajności nie są najlepszym rozwiązaniem na życie, chociaż dziesięć lat temu pewnie twierdziłabym inaczej (ach ach naście lat tylko raz się ma).